Erikoisosaamisemme

Klinikallamme saat kaikki koirien ja kissojen perusterveyspalvelut rokotuksista leikkauksiin. Lisäksi eläinlääkäreillämme on erityisosaamista seuraavilta aloilta:

 Tähystykset ja tähystysleikkaukset sekä sisätaudit:

ELL Maarit Luukkainen-Soilu on perehtynyt erityisesti tähystyksiin, ja tekee tällä hetkellä väitöskirjaa liittyen koirien ruoansulatuskanavan ja hengitysteiden tähystyksiin (”lähi-infrapunasäteilyspektroskopia koirien gastroduodenoskopiassa ja bronkoskopiassa”, kts. http://www.vetmed.helsinki.fi/klel/tutkimus.html).

Klinikallamme suoritetaan myös vatsaontelon tähystyksiä, joita voidaan hyödyntää mm.elinten koepalojen ottamisessa. Lisäksi teemme narttukoirien sterilaatioita tähystysmenetelmällä, jolla leikkauksen jälkeinen kipu saadaan vähenemään jopa 65% verrattuna perinteiseen sterilaatiomenetelmään (avoin vatsaonteloleikkaus).

Vatsaontelon tähystyksellä voidaan suorittaa narttukoirien sterilaatioiden lisäksi mm.

* uroskoirien piilokivesleikkaukset

* virtsakivileikkaukset

* mahalaukun torsiota ennaltaehkäisevä kiinnitys torsioherkillä roduilla

* koepalojen otot vatsaontelon elimistä

Tähystysleikkauksien etuna ovat mm.leikkauksen jälkeisen kivun väheneminen, pienet haavat sekä hyvä näkyvyys- ja valaistusolosuhteet toimenpiteessä korkeatasoisen videoendoskooppilaitteiston avulla.

Lisäksi suoritamme klinikallamme mm. nenäontelon tähystyksiä eli rinoskopioita, keuhkojen tähystyksiä eli bronkoskopioita, virtsarakon tähystyksiä eli kystoskopioita, mahasuolikanavan tähystyksiä eli gastroduodenoskopioita. Tähystyksellä voidaan tietyissä tapauksissa poistaa myös vierasesineitä ruokatorvesta ja mahalaukusta ilman leikkausta.

Ultraäänitutkimukset; vatsaontelon- sydämen ultraäänitutkimukset:

ELT Marika Melamies tekee klinikallamme sydämen- ja vatsaontelon ultraäänitutkimuksia. Marikalla on vankka kokemus sisätaudeista, erityisesti hengitystie-ja sydänsairauksista työskenneltyään pitkään Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkärinä.

ultra1