Karita Leirisalo

Karita Leirisalo on valmistunut eläinlääkäriksi Eestin maatalousyliopistosta keväällä 2017. Hän on saanut väliaikaiset praktiikkaoikeudet vuonna 2016, josta lähtien hän on tehnyt sijaisuuksia ympäri Suomea. Kokemusta Karitalle on ehtinyt kertyä niin kuntapraktiikasta kuin pieneläinklinikoilta. Kotimaan lisäksi työ on vienyt Karitaa myös vapaaehtoistöihin Intiaan ja Dominikaaniseen tasavaltaan asti.

Tällä hetkellä Karitan pääpaino on pieneläinpuolella ja erityiseksi kiinnostuksen kohteeksi hänelle ovat muodostuneet ihotaudit. Karitalta löytyy intoa ja uusinta tietoa koirien ja kissojen ihotaudeista, joten ihovaivaisten lemmikkien omistajien on syytä pistää Karitan nimi korvan taakse. Karita tutkii asioita mielellään pintaa syvemmältä ja paneutuu ihovaivojen taustasyihin uutterasti. Useimmiten Karitan löytääkin laboratorion puolelta silmät kiinni mikroskoopissa. Karitasta parasta hänen työssään on nähdä omien potilaiden vastaavan hoitoon ja saavan helpotusta vaivoihinsa. Karita kuulee mielellään potilaistaan myös klinikalla käynnin jälkeen ja autaa jatkohoidon suunnittelussa.

Omien sanojensa mukaan Karita nauttii eläinlääkärin ammatin monipuolisuudesta ja haastavuudesta. Hän kokee, että eläinlääkärin työssä ei kukaan ole koskaan valmis, eikä yksikään työpäivä ole samanlainen. Eläinlääkärin ammatti on ollut hänelle selkeä valinta jo pienestä pitäen. Alun perin Karita on ollut heppatyttö, mutta sittemmin koiraharrastus on tempaissut hänet mukaansa. Kotona Karitalla asustelee schipperke Sumo, saksanpaimenkoira Mörkö sekä viljakäärme Käärmes. Mörkö on tuttu näky SoVetin taukotiloissa ja kaikki tuntevat kyllä tämän suloisen koiranalun (ja myös Mörön naskalihampaat).

Kollegoiden kommentit Karitasta:

“Karita on reipas ja super mukava! Karita paneutuu potilaisiin eikä jätä mitään puolitiehen. Jos oma koirani rupeaa kutisemaan kiikutan sen ehdottomasti Karitalle. 

“Karita on tunnollinen ja tarkka. Karitasta huomaa että hän rakastaa työtään.”

“Karita on päässyt nopeasti mukaan SoVetin porukkaan iloisella asenteellaan. Moni asiakas on jo ottanut Karitan “omalääkärikseen”, enkä ihmettele, sillä Karita jaksaa käyttää aikaansa uskomattomalla tavalla potilaisiinsa! 

“Karitan kanssa on kiva työskennellä. Karita paneutuu potilaisiinsa huolella ha haluaa taata parhaan ja oikean hoidon jokaiselle.”