Eutanasia

Useimpien lemmikkiemme elämä on lyhyempi kuin meidän ihmisten. Kärsimystä aiheuttavan, parantumattoman sairauden kohdatessa voimme tehdä viimeisen palveluksen lemmikille antamalla sille arvokkaan, kivuttoman ja rauhallisen kuoleman. Voitte halutessanne tilata eläinlääkäriajan ammattilaisen arviota varten lemmikkinne tilanteesta. Tämä saattaa helpottaa oikean päätöksen tekemistä.

Jos eutanasiaan päädytään, voidaan se suorittaa joko klinikallamme tai kotikäynnillä. Aluksi lemmikille annetaan normaali rauhoitus lihakseen, samanlainen kuten esim. ennen leikkausta. Lemmikin nukahdettua unta syvennetään antamalla nukutusainetta suoneen, kunnes lemmikki ”nukahtaa” pois.

Klinikkamme tekee yhteistyötä Suomen Eläintuhkauksen kanssa, joka tarjoaa sekä yksilö- että yhteistuhkausmahdollisuuden. Yksilötuhkaukseen päädyttäessä voitte noutaa lemmikin tuhkat valitsemassanne uurnassa klinikaltamme muutaman viikon kuluttua (laitamme tekstiviestin, kun uurna saapunut klinikallemme).

Kotikäynnin yhteyteen voi tilata tuhkaamon hakemaan lopetettu lemmikki suoraan kotoa. Omistaja voi myös itse haudata lemmikkinsä.

Suomen Eläintuhkauksen sivut löytyvät osoitteesta: https://www.suomenelaintuhkaus.fi/

Muut palvelumme