Tiimi

Meille on kunnia-asia tarjota lemmikillesi turvallista ja korkealaatuista terveyden- ja sairaudenhoitoa. Tämän saavuttamiseksi meillä on korkealaatuinen laitteisto ja välineistö, sekä kokeneet eläinlääkärit. Eläinlääkärimme käyvät säännöllisesti jatkokoulutuksissa hakemassa uusinta tietoa hoidoista.

Pyrimme antamaan jokaiselle potilaalle oman nimikkolääkärin, joka tuntee potilaansa historian.

Eläinlääkärit

Maarit

Maarit Luukkainen

Maarit on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta vuonna 1999. Hän oli perustamassa Soukan pieneläinklinikkaa (nykyinen Sovet) vuonna 1999, josta lähtien hän on toiminut siellä sekä eläinlääkärinä että toimitusjohtajana.

Maarit on tehnyt praktiikka jo vuodesta 1997 (ensin kandina 1997-1998) ja Soukan pieneläinklinikan eläinlääkärinä Maarit on ollut vuodesta 1999 alkaen. Hän toimi klinikan alkuvuosina pieneläinlääkärinä myös muilla pääkaupunkiseudun pieneläinklinikoilla vuosina 1998-2001, sekä teki Vantaan kaupungin eläinlääkäripäivystyksiä vuosina 2000-2004. Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkärinä pieneläinsisätaudeilla Maarit oli vuosina 2005-2006 ja toimi Yliopistollisen eläinsairaalan takapäivystäjänä vuonna 2006.
Maarit on käynyt useita jatko-opintoja kotimaassa ja ulkomailla, mm.

 • British Small Animal Veterinary Associationin kongressit Birminghamissa, Englannissa vuosina 2000, 2005, 2006,2014,
 • AO-kurssi (ortopediaa) Ohio, USA 2006,
 • ESAVS:n (European School for Advanced Veterinary Studies) ultraäänikurssi, Bern, Sveitsi 2006,
 • ECVIM (European College of Veterinary Internal Medicine)-kongressi Amsterdam, Hollanti 2006
 • ESAVS, pehmytosakirurgian kurssit, Itävalta, 2007 ja 2008
 • ESAVS, endoskopia (tähystykset), Saksa, 2007
 • Southern European Veterinary Congress, Barcelona, Espanja 2007
 • North American Veterinary Congress (NAVC), USA 2009, 2010, 2013
 • London Vet Show 2015
 • Wsava kongressi, Kööpenhamina, Tanska 2017
 • London Vet Show 2017
 • Fecava kongressi Tallinna, Viro 2018
 • Wsava kongressi Singapore 2018Western Veterinary kongressi Las Vegas, USA 2020

Erityiskiinnostuksen kohteena hänellä ovat endoskopiat, ultraäänitutkimukset, pehmytosakirurgia sekä tähystysleikkaukset.

Maarit on suorittanut myös Kennelliiton kasvattajan kurssin, ja kasvattanut pitkäkarvaisia collieita sekä yhden jack russel-pentueen. Maaritin kotoa Vihdistä löytyy 2 jack russelinterrieriä Fanni ja Reetta, kissa Peppi sekä useampi  hevonen.

Minttu

Minttu Huttunen

Eläinlääkäri Minttu Huttunen on opiskellut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistossa ja saanut praktiikkaoikeudet keväällä 2020. Hän on aloittanut Sovetin tiimissä keväällä 2021 ja työskennellyt ennen sitä kunnaneläinlääkärin sijaisuuksissa Etelä-Karjalan alueella.

Minttu kokee työssään tärkeäksi kohdata jokaisen asiakkaan ja potilaan yksilönä. Eläinten hyvinvoinnin edistäminen on hänellä erityisen lähellä sydäntä.

Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat neurologiset sairaudet, sekä pehmytosakirurgia.

Lisäkoulutuksena Minttu on käynyt Eläinakupunktion peruskurssin vuonna 2019. Minttu on osallistumassa European School of Advanced Studies hammaskurssille maaliskuussa 2022.

Mia

Mia Junkkarinen

Mia on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta ja praktiikkaoikeudet hän sai keväällä 2018. Sovetin tiimissä Mia aloitti kesällä 2018. Tätä ennen hän työskenteli muilla pieneläinklinikoilla pääkaupunkiseudulla.

Mian sydäntä lähellä on koirien ja kissojen suun terveydenhuolto ja tätä kautta lemmikin elämänlaadun parantaminen. Hammassairauksien lisäksi Mian erityisenä kiinnostuksen kohteena on pehmytosakirurgia, erityisesti tähystyskirurgia. Mia hoitaa kuitenkin mielellään kaiken tyyppisiä potilaita. Työssä Mialle on erityisen tärkeää löytää ratkaisu lemmikin ongelmaan asiakasta kuunnellen. Toiveena Mialla on saavuttaa pitkäaikaisia ja kestäviä hoitosuhteita potilaidensa kanssa.

Jatkokoulutuksia Mia on käynyt pieneläinten hammassairauksista sekä pieneläinakupunktiosta.

Kotona Mialla asustelee lancashirenkarjakoira Rio.

Karita

Karita Leirisalo

Karita on saanut praktiikkaoikeudet keväällä 2016, jonka jälkeen hän on aloittanut uransa tekemällä sijaisuuksia eri puolilla Suomea. Sovetin tiimiin Karita on kuulunut valmistuttuaan Estonian University of Life Sciencestä 2017.
Erityisenä kiinnostuksen kohteena Karitalla on iho- ja korvasairaudet, joiden osalta hän on jatkokouluttautunut ESAVS kursseilla (European School for Advenced Veterinary Studies). Oppia on käyty hakemassa myös useilta kursseilta kotimaassa. Ihopotilaiden kanssa tavoitteena on löytää taustasyyt toistuvien oireiden takana ja saada sitä kautta helpotusta oireisiin ja parannusta elämänlaatuun.

Voidakseen tarjota laadukasta perustason hammashoitoa, Karita on aloittanut perehtymisen myös hammassairauksiin.

Jatkokoulutukset

 • ESAVS Dermatology 1 (2018)
 • ESAVS Dermatology 2 (2019)
 • Accesia Academy Dentistry 1 (2019)
 • ESAVS Dermatology 3 (2021)

Kotona asuvat käyttölinjainen labradori Foodie.
Karita on tällä hetkellä äitiyslomalla.

Linda

Linda

Linda on koulutukseltaan, klinikkaeläintenhoitaja ja hänen erikoisosaamisalanaan on eläintenkoulutus. SoVetissa Linda on aloittanut tammikuussa 2016. Lindaa on omien sanojensa mukaan aina kiinnostanut eläimet, asiakaspalvelu sekä kliininen työ ja tässä työssä nämä kolme tekijää yhdistyvät oivallisesti. Klinikalla työskentelyssä Linda pitää siitä, että pääsee hyödyntämään arjessaan aiemman eläintenkouluttajan tutkinnon oppeja. Arjen ihanat asiakaskohtaamiset jäävät usein hänen mieleensä. Linda on järjestänyt SoVetissa myös jo useamman pentukurssin, joista olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Lindalla asustaa kotona Australian Labradoodle Mila.

Laura

Laura

Laura on koulutukseltaan klinikkaeläinhoitaja. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat sisätautipotilaat sekä laboratorio-ja röntgentyöskentely.

Laura on aloittanut SoVetissa lokakuussa 2021. Kotona Lauralla on karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Hilla. Mäyräkoirat ovatkin erityisen lähellä Lauran sydäntä.

Sovetissa työskentelystä Laura omien sanojensa mukaan pitää loistavan työporukan sekä laajan ja mielenkiintoisen potilaskirjon takia.

Katri

Katri

Katriina

Katrina

Katrina opiskelee eläinlääketiedettä Helsingin yliopistossa ja tekee opintojensa ohella hoitajan töitä Sovetissa.

Työssään Katrina pitää erityisesti siitä, että koulussa opittuja asioita pääsee hyödyntämään käytännön työssä jo opintojen aikana. Katrina haluaa tehdä tulevaisuudessa eläinlääkärin töitä erityisesti pieneläinten parissa ja hän kokee oppivansa Sovetissa joka päivä jotain uutta, joka
vie häntä eteenpäin tulevalla urallaan.

Katrinan kotona asustaa 12-vuotias shetlanninlammaskoira, Freddy. Katrina palvelee mielellään myös ruotsin kielellä.

Sofia

Sofia