Tiimi

Meille on kunnia-asia tarjota lemmikillesi turvallista ja korkealaatuista terveyden- ja sairaudenhoitoa. Tämän saavuttamiseksi meillä on korkealaatuinen laitteisto ja välineistö, sekä kokeneet eläinlääkärit. Eläinlääkärimme käyvät säännöllisesti jatkokoulutuksissa hakemassa uusinta tietoa hoidoista.

Pyrimme antamaan jokaiselle potilaalle oman nimikkolääkärin, joka tuntee potilaansa historian.

Maarit Luukkainen

Maarit on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta vuonna 1999. Hän oli perustamassa Soukan pieneläinklinikkaa (nykyinen Sovet) vuonna 1999, josta lähtien hän on toiminut siellä sekä eläinlääkärinä että toimitusjohtajana.

Maarit on tehnyt praktiikka jo vuodesta 1997 (ensin kandina 1997-1998) ja Soukan pieneläinklinikan eläinlääkärinä Maarit on ollut vuodesta 1999 alkaen. Hän toimi klinikan alkuvuosina pieneläinlääkärinä myös muilla pääkaupunkiseudun pieneläinklinikoilla vuosina 1998-2001, sekä teki Vantaan kaupungin eläinlääkäripäivystyksiä vuosina 2000-2004. Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkärinä pieneläinsisätaudeilla Maarit oli vuosina 2005-2006 ja toimi Yliopistollisen eläinsairaalan takapäivystäjänä vuonna 2006.
Maarit on käynyt useita jatko-opintoja kotimaassa ja ulkomailla, mm.

 • British Small Animal Veterinary Associationin kongressit Birminghamissa, Englannissa vuosina 2000, 2005, 2006,2014,
 • AO-kurssi (ortopediaa) Ohio, USA 2006,
 • ESAVS:n (European School for Advanced Veterinary Studies) ultraäänikurssi, Bern, Sveitsi 2006,
 • ECVIM (European College of Veterinary Internal Medicine)-kongressi Amsterdam, Hollanti 2006
 • ESAVS, pehmytosakirurgian kurssit, Itävalta, 2007 ja 2008
 • ESAVS, endoskopia (tähystykset), Saksa, 2007
 • Southern European Veterinary Congress, Barcelona, Espanja 2007
 • North American Veterinary Congress (NAVC), USA 2009, 2010, 2013
 • London Vet Show 2015
 • Wsava kongressi, Kööpenhamina, Tanska 2017
 • London Vet Show 2017
 • Fecava kongressi Tallinna, Viro 2018
 • Wsava kongressi Singapore 2018
 • Western Veterinary kongressi Las Vegas, USA 2020
 • Fecava kongressi Praha, Tsekki, 2022
 • Wsava kongressi Lima, Peru, 2022
 • Pacific Veterinary Congress, Los Angeles, USA 2023
 • Wsava kongressi, Lissabon, Portugali, 2023
 • ESAVS ultrasound II, Varsova, Puola 2023
 • Veterinary Masterclass mini invasive surgery – Advanced, IRCAD, Starsbourg, Ranska, 2023

Erityiskiinnostuksen kohteena hänellä ovat endoskopiat, ultraäänitutkimukset, pehmytosakirurgia sekä tähystysleikkaukset.

Maarit on suorittanut myös Kennelliiton kasvattajan kurssin, ja kasvattanut pitkäkarvaisia collieita sekä yhden jack russel-pentueen. Maaritin kotoa Vihdistä löytyy 3 jack russelinterrieriä Fanni,Batman ja Reetta, kissa Peppi sekä useampi  hevonen.

Olen saanut praktiikkaoikeudet 2022 keväällä ja työskennellyt eri klinikoilla pieneläinten parissa.
Eläinten kanssa työskentely on intohimoni ja myös vapaa-aika menee harrastaessa koiran ja hevosen kanssa. Koen että omistajan ja lemmikin empaattinen kohtaaminen on jokaisen käynnin perusta. Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti kirurgia ja sisätaudit.
Jatkokoulutukset:
Pieneläinten ultraäänitutkimuksen perusteet 9.12.2023
Western Veterinary Conference, helmikuu 2024, Las Vegas, USA

Olli Penttilä

Olen on saanut praktiikkaoikeudet Helsingin yliopistosta keväällä 2022. Sovetin tiimiin liityin syksyllä 2023 työskenneltyäni aiemmin kunnaneläinlääkärin viransijaisena sekä klinikkaeläinlääkärinä, ja olenkin tottunut hoitamaan monenlaisia potilaita kirurgisista hätätapauksista sisätauteihin. Erityisenä mielenkiinnon kohteena minulla ovat hammashoidot, joita pääsääntöisesti Sovetissa hoidankin. Vapaa-ajalla minut löytää useimmiten kiipeilemästä.

Jatkokoulutukset:
Fennovet: Suun ja hampaiden anatomia ja patologia, hammaspotilaan perushoito

Fennovet: Koiran ja kissan hammashoito

Kiia Laine

Olen saanut praktiikkaoikeudet Helsingin eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta keväällä 2022. Sovetissa aloitin työskentelyn keväällä 2023 ja ennen sitä olen työskennellyt kaupungineläinlääkärin sijaisena kiireisessä pieneläinpainotteisessa praktiikassa Kainuussa sekä pääkaupunkiseudulla.

Erityisiä mielenkiinnonkohteitani ovat pehmytosakirurgia, sisätaudit ja ultraäänitutkimukset.

Pyrin aina hoitamaan potilaani yksilöllisesti omistajan toiveet huomioiden. Onnistunut asiakaspalvelukokemus ja potilaan voinnin helpottaminen ovat tärkeitä tavoitteita työssäni.

Jatkokoulutukset:

Pieneläinten ultraäänitutkimuksen perusteet, 9.12.2023

Mia

Mia Junkkarinen

Mia on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta ja praktiikkaoikeudet hän sai keväällä 2018. Sovetin tiimissä Mia aloitti kesällä 2018. Tätä ennen hän työskenteli muilla pieneläinklinikoilla pääkaupunkiseudulla.

Mian sydäntä lähellä on koirien ja kissojen suun terveydenhuolto ja tätä kautta lemmikin elämänlaadun parantaminen. Hammassairauksien lisäksi Mian erityisenä kiinnostuksen kohteena on pehmytosakirurgia, erityisesti tähystyskirurgia. Mia hoitaa kuitenkin mielellään kaiken tyyppisiä potilaita. Työssä Mialle on erityisen tärkeää löytää ratkaisu lemmikin ongelmaan asiakasta kuunnellen. Toiveena Mialla on saavuttaa pitkäaikaisia ja kestäviä hoitosuhteita potilaidensa kanssa.

Jatkokoulutuksia Mia on käynyt pieneläinten hammassairauksista sekä pieneläinakupunktiosta.

Kotona Mialla asustelee lancashirenkarjakoira Rio.

Mia on suorittaa tällä hetkellä pieneläinsairauksien erikoistumisjaksoa Yliopistollisessa eläinsairaalassa, ja ottaa vastaan potilaita torstai iltaisin.

Minttu

Minttu Huttunen

Olen opiskellut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistossa ja saanut praktiikkaoikeudet keväällä 2020. Aloitin Sovetin tiimissä keväällä 2021 ja tein sitä ennen kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia Etelä-Karjalan alueella.

Koen työssäni tärkeäksi kohdata jokainen asiakas ja potilas yksilöinä. Eläinten hyvinvoinnin edistäminen on erityisen lähellä sydäntäni.

Erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat neurologiset sairaudet, sekä pehmytosakirurgia.

Lisäkoulutuksena olen käynyt Eläinakupunktion peruskurssin vuonna 2019 ja European School of Advanced Studies Dentistry-kurssin maaliskuussa 2022.

Suoritan tällä hetkellä Helsingin Yliopistossa patologian erikoistumista, ja otan vastaan potilaita lähinnä lauantaisin.

Karita

Karita Leirisalo

Olen saanut praktiikkaoikeudet keväällä 2016, jonka jälkeen aloitin urani tekemällä eläinlääkärin sijaisuuksia eri puolilla Suomea. Sovetin tiimiin liityin valmistuttuani Estonian University of Life Sciencestä vuonna 2017.

Erityisenä kiinnostuksen kohteenani ovat iho- ja korvasairaudet, joiden osalta olen jatkokouluttautunut ESAVS:n kursseilla (European School for Advenced Veterinary Studies). Oppia olen käynyt hakemassa myös useilta kursseilta kotimaassa. Ihopotilaiden kanssa tavoitteenani on löytää taustasyyt toistuvien oireiden takana, ja saada sitä kautta helpotusta oireisiin ja parannusta elämänlaatuun.

Ihotautien lisäksi teen myös perustason hammashoitoja koirille ja kissoille.

Jatkokoulutukset

 • ESAVS Dermatology 1 (2018)
 • ESAVS Dermatology 2 (2019)
 • Accesia Academy Dentistry 1 (2019)
 • ESAVS Dermatology 3 (2021)

Kotonani asuu käyttölinjainen labradori Foodie.

Olen tällä hetkellä äitiyslomalla.

Laura

Toimin Sovetin vastuuhoitajana, ja hoitajien sekä kassahenkilöstön esihenkilönä. Olen koulutukseltani erikoisammattitutkinnon suorittanut klinikkaeläinhoitaja (EAT, erikoistumisalana kirurgia ja sisätaudit). Erityisiä kiinnostukseni kohteita ovat sisätautipotilaat sekä laboratorio- ja röntgentyöskentely.

Olen aloittanut työskentelyn SoVetissa lokakuussa 2021. Kotona minulla on karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Hilla. Mäyräkoirat ovatkin erityisen lähellä sydäntäni.

Sovetissa parasta on loistava työporukka sekä laaja ja mielenkiintoinen potilaskirjo.

Ida

Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi keväällä 2022. Pidän klinikkaeläinhoitajan työstä erityisesti työtehtävien vaihtelevuuden vuoksi. Asiakaspalvelu, ihmisten ja potilaiden kohtaaminen kuuluu myös ehdottomasti vahvuuksiini. Erityisiin mielenkiinnon kohteisiini kuuluu laboratoriotyöskentely, sekä sisätautipotilaat.

Johanna

Olen ollut osa Sovetin tiimiä kesäkuusta 2022. Suoritan tällä hetkellä klinikkaeläinhoitajan tutkintoa oppisopimuksella ja valmistun keväällä 2024.

Erityisenä kiinnostuksen kohteenani ovat hammashoidot.

Linda

Linda

Olen koulutukseltani klinikkaeläintenhoitaja ja erikoisosaamisalanaani on eläintenkoulutus. Olen aloittanut työskentelyn SoVetissa tammikuussa 2016. Minua on aina kiinnostaneet eläimet, asiakaspalvelu sekä kliininen työ ja tässä työssä nämä kolme tekijää yhdistyvät oivallisesti. Klinikalla työskentelyssä pidän siitä, että pääsen hyödyntämään arjessaan aiemman eläintenkouluttajan tutkintoni oppeja. Arjen ihanat asiakaskohtaamiset jäävät usein mieleeni. Olen järjestänyt SoVetissa myös jo useamman pentukurssin, joista olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Kotonani asustaa Australian Labradoodle Mila.

Olen tällä hetkellä äitiyslomalla.

Sofia

Sofia

Olen työskennellyt Sovetin asiakaspalvelussa ja kassalla kesäkuusta 2021.

Jasmin

Jasmin

Nimeni on Jasmin, opiskelen toista vuotta eläinlääketiedettä Latviassa. Olen kilpaillut esteratsastuksessa aina kansainväliselle tasolle asti. Maalla asuessani olen kasvanut koirien, kissojen, kanojen, gerbiileiden, hamstereiden ja hevosten keskellä, joten olen tottunut kaiken karvaisiin eläimiin.

Tykkään työssäni asiakas kohtaamisista ja kun pääsen oppimaan koulussa opittuja teorioita käytännössä.

Tykkään tehdä töitä Sovetissa, koska siellä on aina hyvä ilmapiiri ja kaikki potilaat hoidetaan tasa-arvoisesti ja parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Katriina

Katrina

Opiskelen eläinlääketiedettä Helsingin yliopistossa ja teen opintojeni ohella hoitajan töitä Sovetissa.

Työssäni pidän erityisesti siitä, että koulussa opittuja asioita pääsee hyödyntämään käytännön työssä jo opintojen aikana. Haluan tehdä tulevaisuudessa eläinlääkärin töitä erityisesti pieneläinten parissa ja koenkin oppivani Sovetissa joka päivä jotain uutta, joka
vie minua eteenpäin tulevalla urallani.

Palvelen mielelläni myös ruotsin kielellä.

Hanna

Aloitin SoVet:issa syksyllä 2023 asikaspalvelijana ja tavoitteenani on suorittaa klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinto. Olen aiemmin työskennellyt eläinkaupan puolella, jonka kautta minulla onkin paljon kokemusta myös kaikennäköisistä eksoottisista lemmikeistä linnuista hämähäkkeihin.

Olen aina rakastanut eläimiä ja ihmisten auttamista, joten ei ole ihme, että parasta asiakaspalvelijan työssä minulle on se, että pääsee olemaan mukana eläinten ja omistajien auttamisessa. Kotona minulta löytyy viljakäärme Tabasco ja rescuekoira Ninni.

Carita

Aloitin SoVetissa oppisopimuksella ja tällä hetkellä suoritan klinikkaeläinhoitajan ammattitutkintoa ja tavoitteena on valmistua keväällä 2024.

Eläinten hyvinvoinnin edistäminen on aina ollut minulle tärkeää ja eläinalassa minua kiehtoo loputtomat mahdollisuudet uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Työssäni tykkään sen vaihtelevuudesta ja erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat hammashoidot sekä anestesiat. Hoitajan työssä parasta on tyytyväiset potilaat ja kiitolliset omistajat.

Kotona minulta löytyy kotikissa Alfred ja kissapotilaat ovatkin lähellä sydäntäni.