Tiimi

Meille on kunnia-asia tarjota lemmikillesi turvallista ja korkealaatuista terveyden- ja sairaudenhoitoa. Tämän saavuttamiseksi meillä on korkealaatuinen laitteisto ja välineistö, sekä kokeneet eläinlääkärit. Eläinlääkärimme käyvät säännöllisesti jatkokoulutuksissa hakemassa uusinta tietoa hoidoista.

Pyrimme antamaan jokaiselle potilaalle oman nimikkolääkärin, joka tuntee potilaansa historian.

Maarit Luukkainen

Maarit on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin Yliopistosta vuonna 1999. Hän oli perustamassa Soukan pieneläinklinikkaa (nykyinen Sovet) vuonna 1999, josta lähtien hän on toiminut siellä sekä eläinlääkärinä että toimitusjohtajana.

Maarit on tehnyt praktiikka jo vuodesta 1997 (ensin kandina 1997-1998) ja Soukan pieneläinklinikan eläinlääkärinä Maarit on ollut vuodesta 1999 alkaen. Hän toimi klinikan alkuvuosina pieneläinlääkärinä myös muilla pääkaupunkiseudun pieneläinklinikoilla vuosina 1998-2001, sekä teki Vantaan kaupungin eläinlääkäripäivystyksiä vuosina 2000-2004. Yliopistollisen eläinsairaalan eläinlääkärinä pieneläinsisätaudeilla Maarit oli vuosina 2005-2006 ja toimi Yliopistollisen eläinsairaalan takapäivystäjänä vuonna 2006.
Maarit on käynyt useita jatko-opintoja kotimaassa ja ulkomailla, mm.

 • British Small Animal Veterinary Associationin kongressit Birminghamissa, Englannissa vuosina 2000, 2005, 2006,2014,
 • AO-kurssi (ortopediaa) Ohio, USA 2006,
 • ESAVS:n (European School for Advanced Veterinary Studies) ultraäänikurssi, Bern, Sveitsi 2006,
 • ECVIM (European College of Veterinary Internal Medicine)-kongressi Amsterdam, Hollanti 2006
 • ESAVS, pehmytosakirurgian kurssit, Itävalta, 2007 ja 2008
 • ESAVS, endoskopia (tähystykset), Saksa, 2007
 • Southern European Veterinary Congress, Barcelona, Espanja 2007
 • North American Veterinary Congress (NAVC), USA 2009, 2010, 2013
 • London Vet Show 2015
 • Wsava kongressi, Kööpenhamina, Tanska 2017
 • London Vet Show 2017
 • Fecava kongressi Tallinna, Viro 2018
 • Wsava kongressi Singapore 2018Western Veterinary kongressi Las Vegas, USA 2020

Erityiskiinnostuksen kohteena hänellä ovat endoskopiat, ultraäänitutkimukset, pehmytosakirurgia sekä tähystysleikkaukset.

Maarit on suorittanut myös Kennelliiton kasvattajan kurssin, ja kasvattanut pitkäkarvaisia collieita sekä yhden jack russel-pentueen. Maaritin kotoa Vihdistä löytyy 2 jack russelinterrieriä Fanni ja Reetta, kissa Peppi sekä useampi  hevonen.

Ninni Autio

Olli Penttilä

Kiia Laine

Olen saanut praktiikkaoikeudet Helsingin eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta keväällä 2022. Sovetissa aloitin työskentelyn keväällä 2023 ja ennen sitä olen työskennellyt kaupungineläinlääkärin sijaisena kiireisessä pieneläinpainotteisessa praktiikassa Kainuussa sekä pääkaupunkiseudulla.

Erityisiä mielenkiinnonkohteitani ovat pehmytosakirurgia, sisätaudit ja ultraäänitutkimukset. Olen perehtymässä lisää ultraäänikuvantamiseen lähiaikoina.

Pyrin aina hoitamaan potilaani yksilöllisesti omistajan toiveet huomioiden. Onnistunut asiakaspalvelukokemus ja potilaan voinnin helpottaminen ovat tärkeitä tavoitteita työssäni.

Mia

Mia Junkkarinen

Mia on valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta ja praktiikkaoikeudet hän sai keväällä 2018. Sovetin tiimissä Mia aloitti kesällä 2018. Tätä ennen hän työskenteli muilla pieneläinklinikoilla pääkaupunkiseudulla.

Mian sydäntä lähellä on koirien ja kissojen suun terveydenhuolto ja tätä kautta lemmikin elämänlaadun parantaminen. Hammassairauksien lisäksi Mian erityisenä kiinnostuksen kohteena on pehmytosakirurgia, erityisesti tähystyskirurgia. Mia hoitaa kuitenkin mielellään kaiken tyyppisiä potilaita. Työssä Mialle on erityisen tärkeää löytää ratkaisu lemmikin ongelmaan asiakasta kuunnellen. Toiveena Mialla on saavuttaa pitkäaikaisia ja kestäviä hoitosuhteita potilaidensa kanssa.

Jatkokoulutuksia Mia on käynyt pieneläinten hammassairauksista sekä pieneläinakupunktiosta.

Kotona Mialla asustelee lancashirenkarjakoira Rio.

Minttu

Minttu Huttunen

Eläinlääkäri Minttu Huttunen on opiskellut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistossa ja saanut praktiikkaoikeudet keväällä 2020. Hän on aloittanut Sovetin tiimissä keväällä 2021 ja työskennellyt ennen sitä kunnaneläinlääkärin sijaisuuksissa Etelä-Karjalan alueella.

Minttu kokee työssään tärkeäksi kohdata jokaisen asiakkaan ja potilaan yksilönä. Eläinten hyvinvoinnin edistäminen on hänellä erityisen lähellä sydäntä.

Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat neurologiset sairaudet, sekä pehmytosakirurgia.

Lisäkoulutuksena Minttu on käynyt Eläinakupunktion peruskurssin vuonna 2019. Minttu on osallistumassa European School of Advanced Studies hammaskurssille maaliskuussa 2022.

Karita

Karita Leirisalo

Karita on saanut praktiikkaoikeudet keväällä 2016, jonka jälkeen hän on aloittanut uransa tekemällä sijaisuuksia eri puolilla Suomea. Sovetin tiimiin Karita on kuulunut valmistuttuaan Estonian University of Life Sciencestä 2017.
Erityisenä kiinnostuksen kohteena Karitalla on iho- ja korvasairaudet, joiden osalta hän on jatkokouluttautunut ESAVS kursseilla (European School for Advenced Veterinary Studies). Oppia on käyty hakemassa myös useilta kursseilta kotimaassa. Ihopotilaiden kanssa tavoitteena on löytää taustasyyt toistuvien oireiden takana ja saada sitä kautta helpotusta oireisiin ja parannusta elämänlaatuun.

Voidakseen tarjota laadukasta perustason hammashoitoa, Karita on aloittanut perehtymisen myös hammassairauksiin.

Jatkokoulutukset

 • ESAVS Dermatology 1 (2018)
 • ESAVS Dermatology 2 (2019)
 • Accesia Academy Dentistry 1 (2019)
 • ESAVS Dermatology 3 (2021)

Kotona asuvat käyttölinjainen labradori Foodie.
Karita on tällä hetkellä äitiyslomalla.

Laura

Laura

Olen koulutukseltani klinikkaeläinhoitaja, opiskelen tällä hetkellä klinikkaeläinhoitajan erikoisammattitutkintoa erikoistumisalana kirurgia ja sisätaudit. Erityisiä kiinnostukseni kohteita ovat sisätautipotilaat sekä laboratorio- ja röntgentyöskentely.

Olen aloittanut työskentelyn SoVetissa lokakuussa 2021. Kotona minulla on karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Hilla. Mäyräkoirat ovatkin erityisen lähellä sydäntäni.

Sovetissa parasta on loistava työporukka sekä laaja ja mielenkiintoinen potilaskirjo.

Ida

Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi keväällä 2022. Pidän klinikkaeläinhoitajan työstä erityisesti työtehtävien vaihtelevuuden vuoksi. Asiakaspalvelu, ihmisten ja potilaiden kohtaaminen kuuluu myös ehdottomasti vahvuuksiini. Erityisiin mielenkiinnon kohteisiini kuuluu laboratoriotyöskentely, sekä sisätautipotilaat.

Johanna

Linda

Linda

Olen koulutukseltani klinikkaeläintenhoitaja ja erikoisosaamisalanaani on eläintenkoulutus. Olen aloittanut työskentelyn SoVetissa tammikuussa 2016. Minua on aina kiinnostaneet eläimet, asiakaspalvelu sekä kliininen työ ja tässä työssä nämä kolme tekijää yhdistyvät oivallisesti. Klinikalla työskentelyssä pidän siitä, että pääsen hyödyntämään arjessaan aiemman eläintenkouluttajan tutkintoni oppeja. Arjen ihanat asiakaskohtaamiset jäävät usein mieleeni. Olen järjestänyt SoVetissa myös jo useamman pentukurssin, joista olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Kotonani asustaa Australian Labradoodle Mila.

Sofia

Sofia

Jasmin

Jasmin

Nimeni on Jasmin, opiskelen toista vuotta eläinlääketiedettä Latviassa. Olen kilpaillut esteratsastuksessa aina kansainväliselle tasolle asti. Maalla asuessani olen kasvanut koirien, kissojen, kanojen, gerbiileiden, hamstereiden ja hevosten keskellä, joten olen tottunut kaiken karvaisiin eläimiin.

Tykkään työssäni asiakas kohtaamisista ja kun pääsen oppimaan koulussa opittuja teorioita käytännössä.

Tykkään tehdä töitä Sovetissa, koska siellä on aina hyvä ilmapiiri ja kaikki potilaat hoidetaan tasa-arvoisesti ja parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Katriina

Katrina

Opiskelen eläinlääketiedettä Helsingin yliopistossa ja teen opintojeni ohella hoitajan töitä Sovetissa.

Työssäni pidän erityisesti siitä, että koulussa opittuja asioita pääsee hyödyntämään käytännön työssä jo opintojen aikana. Haluan tehdä tulevaisuudessa eläinlääkärin töitä erityisesti pieneläinten parissa ja koenkin oppivani Sovetissa joka päivä jotain uutta, joka
vie minua eteenpäin tulevalla urallani.

Palvelen mielelläni myös ruotsin kielellä.