Tarina SoVet:n synnystä

Eläinlääkärikeskus Sovetin tarina alkoi vuonna 1999, jolloin Soukan eläinlääkäriasemaa pitänyt eläinlääkäri Kaisu Jousjärvi myi toiminnan eläinlääkäri Maarit Luukkaiselle ja eläinlääkäri Anne Lipiäiselle. Toimitilat sijaitsivat tuolloin Soukassa Kastevuorenraitilla, kerrostalon alakerrassa melko vaatimattomissa tiloissa. Näissä tiloissa oli ollut pienimuotoista eläinlääkäritoimintaa jo vuodesta 1995.

Luukkainen ja Lipiäinen antoivat yritykselle uuden nimen, Soukan pieneläinklinikka (joka muuten toimii yrityksen virallisena nimenä edelleen). Koska tarkoitus oli harjoittaa enemmän klinikkamaista toimintaa, alettiin etsimä uusia, isompia tiloja.

Tällaiset tilat löytyivätkin Ala-Kivenlahdesta Ristiaallokonkadulta. Toiminta siirtyi kokonaan ELL Maarit Luukkaisen vastuulle, kun eläinlääkäri Anne Lipiäinen myi oman osuutensa firmasta hänelle vuonna 2002.

Ensimmäinen avustaja/hoitaja palkattiin klinikalle. Toiminta alkoi laajentumaan vauhdilla, ja uusille tiloille oli nopeasti tarvetta.

Vuonna 2005 toiminta siirtyi taas hieman suurempiin tiloihin Merivalkaman osoitteeseen. Nyt klinikalla työskenteli jo useampi eläinlääkäri sekä hoitaja. Maarit Luukkainen haki uusia oppeja sekä ulkomailta, että työskenteli myös Helsingin Yliopistollisessa eläinsairaalassa samaan aikaan.

Vuonna 2009 Maarit Luukkainen kävi hakemassa oppia tähystysleikkausten tekemiseen USA:sta. Näitä leikkauksia alettiinkin pian tekemään klinikallamme.

Vuonna 2010 klinikan toiminta siirtyi nykyisiin tiloihin Kivenlahdentie 7:n Espoonlahteen. Samalla klinikan nimi muutettiin Eläinlääkärikeskus SoVet:ksi, koska nimi ”Soukan pieneläinklinikka” sai ihmiset usein harhaan johdetuksi etsimään klinikkaa Soukasta.

Tällä hetkellä klinikalla työskentelee 5 eläinlääkäriä (joista 2 on äitiyslomalla) ja useita hoitajia sekä asiakaspalvelijoita.

Eläinlääkintä on ollut suuressa murroksessa viimeisten vuosien aikana. Alalle on tullut pääomasijoittajia ja eläinlääkäriasemat ovat ketjuuntuneet.

Eläinlääkärikeskus SoVet on pysynyt itsenäisenä, ketjuun kuulumattomana, eläinlääkärijohteisena klinikkana murroksen keskellä.

Missiomme on olla hyvän ja yksilöllisen palvelun klinikka, jossa asiakasta kuunnellaan, ja jossa lemmikkisi saa aina ensiluokkaista ja turvallista hoitoa.

Lämpimästi tervetuloa meille SoVet:n!