Tähystykset

Klinikallamme on käytössä korkeatasoinen videoendoskooppi. Suoritamme ruoansulatuskanavan-(gastroduodenoskopiat, colonoskopiat),keuhkojen-(bronkoskopia),nenäontelon-(rinoskopia) ja virtsarakontähystyksiä (kystoskopia). Tähystysten yhteydessä pystymme ottamaan koepaloja,jotka lähetetään patologille tutkittavaksi. Hengitysteistä voidaan tarvittaessa ottaa huuhtelunäytteitä.

Tähystyksellä voidaan tietyissä tapauksissa poistaa myös vierasesineitä ilman leikkausta ruokatorvesta tai mahalaukusta.

Ennen tähystystä potilaalta on tutkittu perustutkimukset (kliininen yleistutkimus,verinäytteet,mahd.röntgen/ultraäänitutkimus). Eläinpotilaille tähystykset tehdään aina nukutuksessa.Tähystystä edeltää huolellinen valmistautuminen mm.tarpeeksi pitkä paasto ruoansulatuskanavan tähystyksissä; paksusuolentähystyksissä myös suolihuuhtelut näkyvyyden takaamiseksi.

Otamme vastaan myös lähetepotilaita tähystykseen.Lähetepotilaasta toivotaan lähettävän eläinlääkärin yhteydenottoa puhelimitse.Lisäksi lähetepotilaalla on hyvä olla kirjallinen lähete,josta selviää aiemmat tutkimukset ja -tulokset.Lähetämme tutkimuksesta kirjallisen palautteen lähettäneelle eläinlääkärille.

Tähystysleikkaukset

Klinikallamme on muiden tähystystoimenpiteiden lisäksi mahdollisuus myös koiran sterilaatioon tähystysmenetelmällä. Tähystysmenetelmällä pystytään tutkimusten mukaan vähentämään leikkauksen jälkeistä kipua jopa 65% verrattuna perinteiseen sterilaatioon. Tähän vaikuttavat mm.pienemmät haavat ja vatsakalvoon kohdistuvien traumojen välttäminen.

Tähystysleikkauksien etuna ovat pienemmät haavat, nopeampi toipuminen ja 65% vähemmän kipua

Käytössämme on uuteen, korkeaan teknologiaan perustuva Ligasure-laitteisto, joka takaa nopeamman ja turvallisemman sterilaatiotoimenpiteen. Kokemuksemme mukaan potilaat ovat huomattavasti pirteämpiä ja kivuttomampia tähystysleikkauksen jälkeen verrattuna normaaliin sterilaatioon.

Olemme yksi ensimmäisistä pieneläinklinikoista Suomessa, joka on ottanut käyttöön tämän ihmispuolella jo pidempään olleen leikkaustekniikan. Oppi tekniikan suorittamiseen on haettu mm.USA:sta, Saksasta ja Itävallasta.

On mahdollista, että tähystysleikkaus joudutaan joskus muuttamaan avoleikkaukseksi, jos yllättäviä komplikaatioita ilmenee. Riski tähän on kuitenkin hyvin pieni ja pyritään minimoimaan mm.potilaan huolellisella tutkimisella ennen toimenpidettä.

Jos kohdussa ei ole muutoksia havaittavissa, tähystyssterilaatiossa poistetaan pelkästään munasarjat. Tähystyksellä on kuitenkin mahdollista poistaa myös kohtu: tällöin tulee 3 pientä haavaa kahden sijasta.

Muita tähystyksellä tehtäviä leikkauksia ovat mm.piilokivesten poisto, virtsakivien poisto virtsarakosta, koepalat suolistosta, mahalaukun torsiota ennaltaehkäisevä kiinnittäminen,eri elinten, kuten maksan, munuaisen ja haiman koepalojen otto jne.

Eläinlääkärikeskus Sovet - Espoo

Tilaa nyt uutiskirjeemme ja saa -50% alennusta polimaksusta!

Tilaa uutiskirjeemme, sano sähköpostiosoitteesi vastaanoton tiskillä ja saat ensimmäisen kerran -50% alennusta polimaksusta!
Reettajalaserlasit