Tähystysleikkaukset

Teemme klinikallamme paljon tähystysleikkauksia. Tähystysleikkauksien etuna ovat pienemmät haavat, nopeampi toipuminen ja 65% vähemmän kipua. Kokemuksemme mukaan potilaat ovat huomattavasti pirteämpiä ja kivuttomampia tähystysleikkauksen jälkeen verrattuna avoleikkauksiin.

Tähystyksellä tehtäviä leikkauksia ovat mm. tähystyssterilaatiot, vatsaontelon piilokivesten poisto, virtsakivien poisto virtsarakosta, koepalat suolistosta, mahalaukun torsiota ennaltaehkäisevä kiinnittäminen, eri elinten, kuten maksan, munuaisen ja haiman koepalojen otto jne.

Olemme yksi ensimmäisistä pieneläinklinikoista Suomessa, joka on ottanut käyttöön tämän ihmispuolella jo pidempään olleen leikkaustekniikan. Oppi tekniikan suorittamiseen on haettu mm. USA:sta, Saksasta ja Itävallasta. On mahdollista, että tähystysleikkaus joudutaan joskus muuttamaan avoleikkaukseksi, jos yllättäviä komplikaatioita ilmenee. Riski tähän on kuitenkin hyvin pieni, ja pyritään minimoimaan mm. potilaan huolellisella tutkimisella ennen toimenpidettä.

Muut palvelumme