Ultraäänitutkimukset

Ei ole yhdentekevää, kuka ja millä laitteistolla ultraäänitutkimus tehdään. Olemme halunneet panostaa klinikallamme ultraäänitutkimusten laatuun. Perusultraäänitutkimuksia (esim.virtsarakon ja kohdun ultraus) tekevät klinikallamme kaikki eläinlääkärit. ELL Maarit Luukkainen on suorittanut ESAVS:n (European School for Advanced Veterinary Studies) ultraäänikurssin Sveitsissä, ja suorittaa klinikallamme vaativampia vatsaontelon ultraäänitutkimuksia.

Klinikallamme on käytössä uusi, sairaalatasoinen ”high-tech” väri-doppler ultraäänilaite. Hyvän erotuskyvyn ansiosta pystymme paikallistamaan usein pienetkin muutokset elimissä. Väridopplerilla pystytään määrittämään mm.veren kulkusuuntaa verisuonistossa ja sydämessä, sekä paikallistamaan paremmin verisuonten sijainnit. Koneessa on myös 3-ja 4D-optiot.

Ultraäänilaitteella voidaan tutkia elimistön pehmytkudoksia, mm. vatsaonteloa ja sydäntä. Ultrauksen aikana voidaan kohde-elimestä ottaa ohutneulanäytteitä tai koepaloja. Ennen toimenpidettä eläimen olisi hyvä olla paastolla 12 tuntia, jottei suoliston sisältö häiritsisi tutkimusta. On hyvä muistaa, että varsinkin koko vatsaontelon ultrausta varten karvoja joudutaan ajelemaan vatsan alueelta, koska ultraääni ei pysty läpäisemään karvoitusta. Usein röntgentutkimus ja ultraäänitutkimus tukevat toisiaan, mutta ultraäänitutkimuksen etuna on sen vaarattomuus sekä potilaalle että avustajille (vrt.röntgensäteily).

Teemme myös ultraäänitutkimuksia tiineyden varalta. Ultrakuvat on mahdollista saada mukaan joko paperisina tai (asiakkaan omalle) muistitikulle.Tiineysultraäänitutkimus tehdäänn yleensä noin 28 vrk astutuksesta.Eläinlääkäri Maarit Luukkainen tekee myös varhaistiineysultrauksia jo 21 vrk astutuksesta.

Eläinlääkäri Espoo | Ultraääni

Tilaa nyt uutiskirjeemme ja saa -50% alennusta polimaksusta!

Tilaa uutiskirjeemme, sano sähköpostiosoitteesi vastaanoton tiskillä ja saat ensimmäisen kerran -50% alennusta polimaksusta!
Reettajalaserlasit